U kunt ons telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.00 onder het nummer: 020 238 49 82
Email kan altijd: info@osteopathielaarman.nl

(Top)sporters

Voor (top)sporters is een gezond lichaam een vereiste. Een blessure is voor een sporter niet alleen hinderlijk, het betekent ook dat ze hun passie niet meer kunnen beoefenen. Een gezond lichaam is immers een basisvoorwaarde voor iedere sportman en iedere sportvrouw. 

Het behandelen van sporters is een vak apart. Het lichaam van een sporter ondergaat een hele andere belasting dan het lichaam van andere mensen. Als sporter train je immers regelmatig, neem je veelvuldig deel aan wedstrijden en onderga je (incidenteel) revalidatietrajecten. En die afwijkende belasting van het lichaam vraagt om specifieke competenties van jouw behandelend specialist.

Om sporters goed te kunnen behandelen moet de specialist niet alleen thuis zijn in de wetten van de fysiologie, maar moet de behandelaar ook kunnen inschatten hoe anatomische- en biomechanische processen verlopen en hoe de behandeling zich verhoudt tot het revalidatieproces als geheel. In de praktijk blijkt de samenwerking tussen enerzijds de Osteopaat en anderzijds de fysio-/manueel therapeut en de herstel-/conditietrainer erg goed te werken. De Osteopaat kijkt naar het lichaam als geheel, inclusief het funcioneren van de organen, het (onwillekeurig) zenuwstelsel en het hormonale systeem. Dat helpt de sportarts en/of de medische staf om een behandelplan op te stellen waarbij de verschillende specialisaties goed op elkaar zijn afgestemd. Op die manier kan het herstel van het lichaam optimaal worden gestimuleerd!

Dankzij onze ervaring zijn wij goed bekend met het mentale proces van een (geblesseerde) sporter, welke invloed de hormoonhuishouding kan hebben op een sporter en wat is impact is van en ontregeld metabolisme. Wij helpen met het vinden van de juiste balans tussen alle processen die van invloed zijn op (het herstel van) de sporter. Ook Arjen Robben kent de kracht van Osteopathie: Voorafgaand aan zijn uitverkiezing tot sportman van het jaar verklaarde hij volmondig dat hij zijn fitheid in belangrijke mate te danken had aan zijn Osteopaat.

Door de jaren heen hebben wij veel (top)sporters geholpen naar steeds betere prestaties. Dat geldt zowel voor geblesseerde sporters als voor sporters die geen last hadden van blessures. 
Bent u (top)sporter en wilt u weten of wij ook u kunnen helpen?
Neem dan vandaag nog contact op voor het maken van een afspraak.