U kunt ons telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.00 onder het nummer: 020 238 49 82
U kan ook zelf uw afspraak inplannen op deze pagina of ons mailen naar: info@osteopathielaarman.nl

BABYTAAL

Osteopathie Laarman en Babytaal:

Aangezien het behandelen van baby's een van onze grootste doelgroep is binnen de praktijk, wilden wij ons (naast het Osteopatische vakgebied) nog meer gaan specialiseren. Zo kunnen wij het totale plaatje van advies en behandeling nog beter op de baby afstemmen. 

 

Ook al heeft een babytje nog niet de mogelijkheid om lekker te kunnen kletsen, toch communiceren zij de hele dag door met ons. Naast het non verbale gedrag van de baby, gebruikt de baby juist de huiltjes/geluidjes om te communiceren. Er is immers niks anders waarmee een baby duidelijk kan maken wat hij/zij wilt. Dus wil je je baby nog beter leren begrijpen/ kennen, kom dan naar een van onze Babytaal bijeenkomsten. Of vraag een individuele consult aan bij ons in de praktijk. En als het nodig is, komen we graag bij jullie thuis (verhoogd tarief).

 

Zo kan de osteopaat een babytje wel behandelen voor darmkrampjes en/of onrustig slapen, maar als elk huiltje van een baby door de verzorgers wordt geïnterpreteerd als honger, dan komt er een overdaad aan lactose binnen en dit zal natuurlijk darmkrampjes veroorzaken. 

 

Of als een babytje last heeft van een vastzittend boertje, en mama geeft haar baby de borst en/of fles, dan kan het zijn dat de baby na de fles alsnog het boertje laat, wat dan resulteert in overmatig teruggeven van voeding. Dan lijkt het alsof de baby problemen heeft met de voeding en/of maag, maar zit de oplossing gewoon in het juist interpreteren van het huiltje.

 

Met onze kennis/kunde en liefde/passie voor embryologie, anatomie, fysiologie van de baby en de universele babytaal, kunnen wij u optimaal adviseren en behandelen daar waar nodig is. Onze passie en missie is een happy gezonde baby! 

De cursus babytaal zal op de onderstaande data worden aangeboden.
Dinsdag 16 juli 2019 18.30 t/m 20.30 OF
Dinsdag 06 Augustus 2019 18.30 t/m 20.30
Dinsdag 03 September 2019 18.30 t/m 20.30
Dinsdag 01 Oktober 2019 18.30 t/m 20.30
 

De Dunstan Babytaalmethode

Pasgeboren baby's maken vanaf geboorte vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op de basisreflexen van baby's. Iedere baby heeft die reflexen, ongeacht welke taal je als ouders spreekt. De reflexen wijzen op bepaalde behoeften, dus wanneer je de reflex herkent weet je ook welke behoefte de baby op dat moment heeft. Het op tijd herkennen van die behoefte heeft grote voordelen voor ouders. 

Wanneer je baby bijvoorbeeld honger heeft krijgt hij de reflex om te gaan zuigen. Door dat zuigen beweegt de tong van boven naar beneden in de mond en veroorzaakt het geluidje Neh. Hoe eerder je het geluid herkent, hoe eerder je de baby kan voeden. Je kindje hoeft dan niet verder te huilen om te laten weten dat er iets aan de hand is. Dat is fijn voor je baby en natuurlijk ook voor jou. Vanaf een maand of vier doven de reflexen, en daarmee de geluiden, langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van je baby. 

 

De Dunstan Babytaalmethode leert je hoe je de vijf geluiden kunt herkennen en doet suggesties voor manieren om je baby weer gerust te stellen. Je kan de methode leren door een Cursus Dunstan Babytaal te doen bij een Dunstan Babytaal Trainer, door de Online Cursus Dunstan Babytaal te doen en door te oefenen in het herkennen van de geluiden met de Babytaal App.

 

Voordelen van Babytaal

Minder huilen

Wanneer je weet welke behoefte je kindje heeft als het begint te huilen, dan kan je direct met de juiste oplossing komen voor zijn ongemak. Je kan je voorstellen dat het voor je baby dan niet nodig is om verder te huilen of overstuur te raken. En hoe fijn is het om direct door je ouders begrepen te worden. Dat geeft vertrouwen in het leven!

Betere voedingen

Wanneer je gaat voeden als je kindje echt honger heeft, dan zal het beter aan de borst willen en drinken. Dat is anders als je iedere keer dat het begint te huilen probeert of het ook honger heeft en aanlegt...

Meer slaap

Als je kindje 's nachts wakker wordt, want dat doen veel baby's in de eerste maanden, is het heel prettig om direct te weten wat er is. Soms is het alleen maar een boerje dat dwars zit. Je baby raakt minder overstuur, is sneller gerust gesteld en slaapt dus ook sneller weer in. En jij ook.

Minder stress

Wanneer je weet wat de behoeften van je baby zijn en je weet wat je moet doen om je kindje weer gerust te stellen, dan geeft zelfvertrouwen en rust. En dus minder stress. 

Ook voor vaders

Ook als vader kan je de geluiden van je baby herkennen. Bij honger moet je wellicht je baby inleveren bij je vrouw, als die borstvoeding geeft. Maar bij de vier andere geluiden kan je het zelf oplossen. Daarmee kan je als vader, vanaf dag één, een gelijkwaardige band opbouwen met je kindje. Dat is ook fijn voor moeders... 

 

 

De ontdekking door Priscilla Dunstan

Priscilla's gave voor het herkennen van geluid
Toen Priscilla Dunstan vijf jaar oud was kon ze één keer een concert van Mozart horen en het dan in z'n geheel naspelen op haar viooltje. Haar vader, directeur van het onderwijskundig onderzoekscentrum van de Universiteit van New South Wales, ontdekte dat zijn dochter een fotografisch geheugen had voor geluid.

Tijdens haar tienerjaren toerde Priscilla door Europa en Australië als talentvol concertvioliste. Als jonge vrouw bracht Priscilla meer dan 10 jaar door in de wereld van de opera. 

De geboorte van zoon Tomas
In 1998 werd haar zoon Tomas geboren. Ze kreeg steeds meer het idee dat zijn huiltjes niet slechts willekeurige geluiden waren. Ze hield de verschillende klankcombinaties die ze herkende bij in een dagboekje en keek dan hoe Tom reageerde op verschillende manieren om hem weer gerust te stellen. Uitendelijk kreeg ze het gevoel dat ze duidelijke patronen kon herkennen en daardoor wist wat Tomas bedoelde met zijn huilen.

Onderzoek
Na haar eigen ervaringen met Tom werd Priscilla's theorie getest met meer dan duizend baby's van meer dan dertig nationaliteiten. Negen jaar onderzoek leidde uiteindelijk tot de bevestiging dat er een universele op reflexen gebaseerde babytaal is - de Dunstan Babytaal.

 

De Oprah Winfrey Show
In 2006 heeft Priscilla over haar ontdekking verteld tijdens een Oprah Winfrey Show. De Babytaalmethode heeft impact gehad op ouders van over de hele wereld. Sinds 2011 is de Babytaal ook in Nederland bekendheid aan het winnen. 

 

Onderzoek

Sinds 1998 is Dunstan Babytaal grondig onderzocht. Hierbij waren meer dan duizend baby's en hun ouders betrokken uit zeven verschillende landen met meer dan dertig verschillende nationaliteiten. Het onderzoek is uitgevoerd en herhaald in: Australië, de Verenigde Staten en Groot Brittanië in 2006 en 2007. Hieronder zie je een overzicht.